Vaše karte rezervirane su još
minuta

Vaša košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

NP Plitvička jezera e-Ticket sustav

Uvjeti prodaje u JU NP Plitvička jezera

Uvjeti prodaje i naplate ulaznica za Nacionalni park Plitvička jezera

Sukladno Zakonu o zaštiti prirode, Statutu Javne ustanove "Nacionalni park Plitvička jezera" te Pravilniku o unutarnjem redu, svi posjetitelji Nacionalnog parka Plitvička jezera (dalje u tekstu NP) tijekom obilaska ( i/ili zatečeni u zoni obilaska) moraju imati važeću ulaznicu. Zona obilaska obuhvaća prostor i pripadajuće prometnice (ceste, staze, mostiće) uključene u programe obilaska. Zona obilaska ne uključuje naselja na području NP-a i javne prometnice.

Posjetitelji su dužni važeću ulaznicu čuvati do kraja obilaska te je predočiti djelatnicima NP-a na zahtjev.

Molimo potencijalne posjetitelje da se prije posjeta informiraju o uvjetima i  mogućnostima obilaska te pravilima ponašanja, ograničenjima, zabranama i preporukama.  

Posjetitelju / kupcu ulaznice u slučaju krivog odabire vrste / tipa ulaznice neće biti moguć ulazak u zonu obilaska.

što je uključeno u cijenu ulaznice?

Ulaznica je doprinos zaštiti o očuvanju vrijednosti zaštićenog područja. Osim prava na ulazak i boravak u zoni obilaska, uključuje osiguranje posjetitelja, upotrebu panoramskog vozila i broda u sklopu odabranog programa obilaska. Ulaznica vrijedi isključivo za odabrani dan, sat / termin te ulaz u NP.  Dvodnevna ulaznica vrijede za dan za koji je kupljena i slijedeći. Ne može se koristiti naknadno. U slučaju ozljede, osiguranje vrijedi samo za posjetitelje koji su poštivali pravila ponašanja te se držali označenih staza i vidikovaca.

Izdavanje računa

Izdavanje računa slijedi odmah po uspješno provedenom plaćanju karticom. Na mail kupca se šalje ulaznica zajedno sa računom.

Korištenje ulaznica

Ulaznicu kupljenu putem Internet trgovine Nacionalnog parka Plitvička jezera potrebno je spremiti na mobilni uređaj ili isprintati te ju validirati/aktivirati na službenom ulazu koji je odabran pri kupnji i unutar vremenskog perioda za koji je ulaznica kupljena. Posjetitelji koji se zateknu u zoni obilaska s nevalidiranom/ neaktiviranom ulaznicom smatrat će se da su bez važeće ulaznice te će se s njima postupati sukladno važećim pravilima Nacionalnog Parka.

Otkazivanje i/ili zamjena kupljenih ulaznica

Sve narudžbe i kupovine ulaznica putem internetske stranice su obvezujuće i konačne te se iste ne mogu otkazati, izmijeniti ili nadoplatiti za drugu vrstu ulaznica. Svaka kupovina putem internetske stranice postaje konačna nakon završenog postupka kupovne, tj. poslane ulaznice i izdanog računa. Ukoliko se ulaznica u naznačenom vremenu ne validira/aktivira, nije moguće vratiti je i ostvariti povrat novčanih sredstava. JU NP PJ ostavlja mogućnost povrata u izvanrednim situacijama koje se pojave, a onemogućuju putovanje i dolazak kupaca na lokaciju. Ovisno o slučaju i dostavljenoj dokumentaciji, odlučiti će se o daljnjem postupanju.

Uvjeti  i područje korištenja ulaznica, zabrane, preporuke

NP je moguće obilaziti pješice, panoramskim vozilom, brodom te čamcem na vesla. Kretanje izvan označenih staza nije dozvoljeno. Osiguranje posjetitelja uključeno u cijenu ulaznice ne vrijedi za slučajeve ozljeda kada se posjetitelji ne pridržavaju pravila ponašanja i ograničenja u kretanju i aktivnostima.

Mogućnosti obilaska ovise o vremenskim uvjetima. Informacije o istima mogu se dobiti svakodnevno na ulazima u NP ili na telefon +385 (0)53 751 015. O vremenskim uvjetima ovise i prometovanja panoramskih vozila i brodova te korištenje istih.

Radno vrijeme

  • ZIMSKI PERIOD - zimsko računanje vremena (od zadnje nedjelje u listopadu) – ljetno računanje vremena (do zadnje subote u ožujku): 8.00 – 16.00 h (ulazak / kupnja / preuzimanje  ulaznica do 14 h)
  • PROLJEĆE – ljetno računanje vremena (od zadnje nedjelje u ožujku)  – 01.06.: 8.00 – 19.00 h (ulazak  / kupnja / preuzimanje ulaznica do 17 h)
  • LJETO – 01.06. – 25.08.: 7.00 – 20.00 h (ulazak / kupnja / preuzimanje ulaznica do 18 h)
  • JESEN – 25.08. – 01.10.: 7.00 – 19.00 h (ulazak / kupnja / preuzimanje ulaznica do 17 h)
  • 01.10. – zimsko računanje vremena (do zadnje subote u listopadu): 8.00 – 18.00 h (ulazak / kupnja / preuzimanje ulaznica do 16 h)

Odabrali ste maksimalni broj ulaznica

Odjednom je moguće kupiti maksimalno 8 ulaznica .

Sakrij ovu obavijest

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.

Zatvori

Period u kojem je potrebno izvršiti kupnju rezerviranih ulaznica je istekao

Zatvori

Scroll To Top